Hrana koja efikasno podstiče mršavljenje

Autor: uniq
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Pre nego što se odlučite za neku rigoroznu dijetu, razmislite dvaput! Nema potrebe da se podvrgavate gladovanju, kad postoje namirnice koje podstiču eliminaciju masti iz organizma. Evo koja je to hrana dobra za vitku liniju…

zdrava-hrana

Foto: Inmagine

Najbolji prijatelji vitke linije jesu namirnice koje zavaravaju glad, ubrzavaju metabolizam i podstiču topljenje i eliminaciju masti. One su obično bogate vlaknima, mineralima i vitaminima, pa je tako korist od njih dvostruka.

TIKVICE

Ovo povrće sadrži izuzetno malo kalorija, a bogato je kalijumom. Budući da ima nizak sadržaj natrijuma, deluje kao odličan dijuretik. Osim toga, organizam troši dosta energije na varenje tikvica.

PATLIDŽAN

Da li ste primetili koliko masti ili ulja patlidžan upije dok ga pečete u tiganju? Ova hrana isto tako deluje i u vašem organizmu – vezuje masti i podstiče njihovu eliminaciju.

KUPUS

Ovo je takođe hrana koja tera kalorije da odu „u minus“. Za varenje kupusa potroši se više kalorija nego što ih on sam sadrži. Osim toga, takođe deluje kao dijuretik, što znači da organizam oslobađa viška tečnosti, ali i toksina.

CELER

Preporučuje se da se termički mnogo ne obrađuje, kako bi sačuvao što više korisnih svojstava. Kao niskokalorična hrana, celer sprečava zadržavanje vode, pa samim tim podstiče razbijanje celulita. Moćan je antioksidans, podstiče izbacivanje toksina, vezuje masti i potpomaže njihovu eliminaciju.

ANANAS

Bogat je vlaknima, a sadrži i enzim koji ima dijuretički efekat, te podstiče izbacivanje vode, ali i masti. Ananas treba konzumirati što češće, najbolje svež, bez ikakvih dodataka koji se stavljaju u konzerve.

LIMUN

Pun je vitamina C i biljnih vlakana, posebno pektina koji stvara osećaj sitosti, pa tako dobro dođe da zavara glad. Limun podstiče varenje, detoksikaciju i sagorevanje masti. Limunada bez šećera preporučuje se svakog jutra.

JAGODE

Osim toga što su sočne i slatke, jagode su i veoma korisne kao dijuretik, jer podstiču izbacivanje tečnosti i masti. Možete ih jesti u neograničenim količinama. Što više, to bolje, jer mogu dobro da zasite.

PERŠUN

I peršun podstiče topljenje masti, a osim toga reguliše i apetit. Njime može da se začini hrana, ali mogu i da se naprave kokteli na bazi peršuna.

CIMET

Još jedan poznati eliminator masti. Osim toga, redukuje nivo šećera u krvi. Cimet možete koristiti tako što ćete njime zameniti šećer u kolačima i drugim desertima.

Loading Facebook Comments ...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

01-home-frizerski
01-home-kozmeticki