Samomasaža za figuru iz snova

Autor: uniq
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Ukoliko želite vitku figuru, sigurno već razmišljate o posebnom režimu ishrane i vežbanju. Međutim, i samomasaža, ukoliko je radite na pravi način, može vam pomoći. Evo četiri predloga kako da masažom podstaknete topljenje masti.

amrf10144000233

Foto: Inmagine

SAMOMASAŽA STOMAKA

Da bi samomasaža uspela, potrebno vam je i odgvarajuće ulje koje će vam olakšati masažne pokrete, ali koje ima i posebna svojstva korisna za kožu. Predlažemo ulje slatkog badema koje omekšava kožu, arganovo ulje koje ima regenerativna svojstva ili ulje muskatne ruže koje obnavlja kožu.

Samomasaža stomaka podstaći će cirkulaciju u ovom predelu i pomoći topljenje masti nakupljene ispod kože.

Tokom 2-3 minuta, pritiskajte prstima obe šake ceo stomak. Zatim kružnim pokretima, u smeru kazaljke na satu, utrljavajte ulje po stomaku. Krugovi koje pravite rukom treba da budu mali, ali ih uradite po celoj površini stomaka.

SAMOMASAŽA NOGU

Lezite na leđa, pa podignite jednu nogu. Pritiskajte je prstima od stopala ka butinama, dok ne osetite kako vam je krv prostrujala. Ponovite postupak pet puta, pa uradite sve isto na drugoj nozi. Za masažu koristite mešavinu ulja geranijuma i ruzmarina. Nakon masaže noge podignite i ostavite ih tako desetak minuta, kako biste olakšali cirkulaciju.

SAMOMASAŽA PROTIV CELULITA

Ova samomasaža radi se na zoni koju je napala narandžina kora, bilo da su to noge, zadnjica ili stomak. Pomoći će vam ulje mandarine, grejpfruta ili ruzmarina. Ova masaža radi se tako što se prstima, tokom nekoliko minuta, energično pritiska kritična zona, kako bi se pokrenula drenaža. Ovu masažu radite ujutru i uveče.

SAMOMASAŽA PROTIV GLADI

Da biste masažom uspeli da smanjite apetit, morate znati koje su to tačke na telu povezane sa centrom u mozgu koji nam signalizira glad. Jedna od tih tačaka nalazi se na stopalu, na domalom prstu, a druga se nalazi na dlanu. Dlanom jedne ruke masirajte dlan druge ruke tokom nekoliko minuta. Zatim masirajte domali prst i područje između domalog prsta i palca na nozi, takođe nekoliko minuta. Nakon toga, trebalo bi da se smanji osećaj gladi.

Loading Facebook Comments ...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

01-home-frizerski
01-home-kozmeticki