Reiki masaža: metoda za buđenje energije

Autor: uniq
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Ova energetska metoda japanskog porekla ima za cilj da pokrene energiju ljudskog organizma i tako podstakne na oporavak i samoizlečenje. Reiki masaža pouzdan je lek protiv štetnih posledica koje umor i stres ostavljaju na organizam.

reiki-masaza

Foto: Inmagine

Reiki masaža, od strane zvanične medicine, nigde nije priznata kao terapeutska metoda, ali je rasprostranjena u celom zapadnom svetu, gde se proširila sa azijskog kontinenta, početkom 20. veka. Začetnik ove terapeutske metode je Japanac Mikao Uzui. Sam naziv „reiki“ potiče od reči „ri“, koja na japanskom znači „univerzalan“ i „ki“, što znači „životna energija“.

OSNOVNI PRINCIPI REIKIJA

Reiki masaža pripada energetskim teraputskim metodama. Njena uloga je da uspostavi ravnotežu u cirkulaciji energije i životne snage, kako bi pokrenula naše telo i uopšte čitav organizam. Reiki masaža zasniva se na principu po kom smo svi mi nosioci univerzalne energije koju moramo kanalizovati, kako bismo je mogli iskoristiti na najbolji mogući način.

KAKO IZGLEDA REIKI MASAŽA

U stvari, to nije masaža u klasičnom smislu reči. Tretman traje oko 45 minuta, a treba ga ponoviti onoliko puta koliko je potrebno da se neko potpuno oslobodi stresa i uspostavi energetsku ravnotežu u svom organizmu. Klijent leži, obučen, na stolu za masažu, najpre na leđima, pa na stomaku. Terapeut postavlja ruke neposredno iznad energetskih tačaka na telu klijenta, ali ga ne dodiruje direktno. Počinje se od glave, pa se ruke polako pomeraju iznad celog tela. Na svakog energetskoj tački terapeut se zadrži po nekoliko minuta.

Klijenta brzo obuzima osećaj uspavanosti, a na mestima na telu iznad kojih su ruke terapeuta, oseća se toplota. Oba ta osećaja u suštini dovode do maksimalnog opuštanja i oslobađanja od stresa.

KAKO POMAŽE OVA METODA

Reiki masaža oslobađa energiju, vraća snagu i životnu radost, pa je samim tim odličan i efikasan lek protiv stresa, anksioznosti, nesanice, kao i svih drugih štetnih posledica umora.

Loading Facebook Comments ...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

01-home-frizerski
01-home-kozmeticki