Opuštanje stopala: koju tehniku da primenite

Autor: uniq
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Tokom jeseni i zime, noge su stisnute u teškoj obući i odeći, a osim toga umaraju se od hodanja, naročito na štiklama. Zbog toga nam je, krajem dana, neophodno opuštanje stopala. Drveni masažeri, koji funkcioništu tako što trljate stopala o njih, mogu da vam posluže za prvu pomoć. Međutim, da bi se mišići i nervi stvarno opustili, a krv procirkulisala, neophodna je prava masaža.

masazer za noge

Foto: Inmagine

DRVENI MASAŽER

Ova korisna spravica zaista nam može poslužiti za brzinsko opuštanje stopala nakon napornog dana. Sastoji se iz nanizanih drvenih kuglica koje okrećemo prstima i tabanima. Kad pomeramo stopalo napred-nazad, okrećući kuglice, podstičemo cirkulaciju, ali i pomažemo da koščice stopala i nervi dođu na svoje mesto, kako ne bi došlo do uklještenja. Dovoljno je desetak minuta samomasaže pomoću ove spravice i već ćemo osetiti opuštanje stopala i olakšanje.

Ova tehnika je jednostavna, ne zahteva mnogo vremena i možemo je primenjivati svake večeri. Ipak, ona nema nikakvo terapeutsko dejstvo i nije medicinski objašnjena. Ne može da šteti, ali ne rešava neke ozbiljnije probleme.

masaza stopala

KAKO POMAŽE REFLEKSOLOGIJA

Refleksologija je drevna metoda koja podrazumeva pritiskanje i stimulisanje određenih tačaka na tabanu, koje su, po starokineskim verovarnjima, povezane sa našim organima i žlezdama. Stimulacijom određene tačke na tabanu zapravo podstičemo rad nekog organa.

Masaža stopala, dakle, mnogo je više od pukog opuštanja i uživanja. Ona ima i ozbiljan terapeutski efekat. Refleksologija pomaže rešavanje nekih zdravstvenih problema, a funkcioniše po principima sličnim principima akupunkture. Svakako utiče na opuštanje stopala, ali to nije njen jedini rezultat. Za ovakav tretman potrebna vam je stručna pomoć. Refleksologijom mogu da se bave samo obučeni terapeuti.

SAVET PLUS

Odličan metod za opuštanje stopala jeste mirišljava kupka u koju ćete, na nekih dvadesetak minuta, uroniti noge i pustiti da vam topla voda „izvuče“ umor i napetost iz tabana. Uz svoju omiljenu seriju pred spavanje, izmasirajte prvo noge na drvenom masažeru, a zatim ih uronite u toplu kupku.

Loading Facebook Comments ...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

01-home-frizerski
01-home-kozmeticki