Uklanjanje malja: koliko često se primenjuje koja metoda

Autor: uniq
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

S prvim toplim danima, uklanjanje malja postaje redovno. Svaka metoda ima svoje zakonitosti, pa treba znati i koliko često treba da se primenjuje, kako bi efekat bio dobar, a koža ne bi bila iritirana.

tip koze-depilacija

Foto: Inmagine

UKLANJANJE MALJA BRIJAČEM

Pošto se ovom metodom ne uklanja koren, dlaka vrlo brzo ponovo raste, pa je brijanje potrebno ponoviti svaka dva do tri dana. Žene kojima dlake rastu i brže, moraju da se briju svakodnevno. Ipak, idealno je napraviti pauzu dan-dva, kako bi se koža malo umirila, a tragovi peckanja i iritacije nestali. U vreme kad je gotovo svakodnevno brijanje neizbežno, treba voditi računa da se mogućnost iritacije smanji na minimum. Na iritiranoj koži nikako ne bi trebalo ponoviti brijanje odmah sutradan, a tokom toplih dana, kada nosimo haljine, suknje i šortseve, teško da možemo prikriti izrasle malje ili crvene tačkice od brijača. Zato obavezno koristite gel ili penu za brijanje, a kožu nakon toga namažite kremom za umirenje ili naprašite bejbi-puderom. Brijanje se preporučuje na nogama i ispod pazuha, dok prepone ne bi trebalo dirati brijačem, jer se iritacije izuzetno teško smiruju, pa se agonija peckanja i crvenila beskrajno produžava.

DEPILACIJA KREMOM

Krema za uklanjanje malja takođe ne dira koren, pa dlaka isto brzo izraste, mada nešto sporije nego nakon brijanja. Depilacija kremom preporučuje se na svakih četiri do pet dana, na nogama, ispod pazuha, ali i na licu. Prepone ne bi trebalo iritirati ovom kremom, jer su suviše blizu sluzokože, na kojoj mogu da izazovu alergijske reakcije.

DEPILACIJA VOSKOM I ELEKTRIČNIM APARATOM

Ako koristite jednu od ove dve metode za uklanjanje malja iz korena, onda sigurno već znate da dlake ponovo izrastu na svake dve do tri nedelje. To konkretno znači da će vam tri nedelje nakon depilacije voskom sve dlake već ponovo izrasti, pa ćete biti spremni na ponovljeni tretman. Tokom proleća i leta ovo je teško dočekati, ali je zato dobro da tokom cele sezone pantalona i grilonki redovno idete na depilaciju, kako bi se koža odmorila od svakodnevnog čupanja dlaka. Kad počnete da nosite laganu garderobu, najbolje bi bilo da pređete na električni depilator, koji može da se koristi i svakodnevno, samo na delovima na kojima su dlake izrasle. U svakom slučaju, ako ste se cele zime redovno depilirali voskom, a onda celog leta za uklanjanje malja koristite brijač, praktično ste anulirali rezultate redovnog depiliranja, jer će oslabljeni koren dlake od brijača ponovo ojačati.

Loading Facebook Comments ...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

01-home-frizerski
01-home-kozmeticki