Strobing: savladajte novu tehniku šminkanja

Autor: uniq
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Posle konturinga – strobing! Ova nova tehnika šminkanja, koja je već uveliko prihvaćena na modnim pistama i crvenom tepihu, za razliku od konturiranja, ne menja crte lica, već teži da ih naglasi, tako što „osvetljava“ delove koje treba istaći. Evo šta sve treba da znate pre nego što isprobate strobing…

 

Miranda Ker

Sama reč „strobing“ u korenu ima „strobe“, odnosno „stroboscope“, što znači „izvor svetlosti“, a to najbolje objašnjava šta je cilj ove tehnike šminkanja koju su nedavno lansirali svetski beauty stilisti.

KAKAV EFEKAT IMA STROBING

Suština konturiranja bila je u tome da se grubim kontrastima vizuelno izmene crte lica, za šta su neophodni bili korektor i bronzer. Strobing, međutim, ima mnogo prirodniji efekat. Ten je samo osvežen i koža blista, a izgleda kao da na licu nemate nikakav puder.

KOME SE PREPORUČUJE

Strobing je idealna tehnika za devojke koje vole diskretnu šminku, koja uključuje i „nude“ ten. Naravno, podrazumeva se da na koži nemate neke veće nepravilnosti koje se moraju prekriti pomoću dosta šminke. Za strobing se ne koriste tečne podloge.

Strobing se ne preporučuje damama masne kože, jer se može desiti da im se lice preterano zasija, ne samo zbog iluminatora, nego i zbog viška sebuma. Iluminator može samo još više da naglasi i inače masno lice. Prema tome, ova tehnika šminkanja tena odgovara ženama sa suvom ili normalnom kožom.

ŠTA VAM JE POTREBNO ZA STROBING

Pre svega, neophodan je iluminator u boji vašeg tena, koji ima ulogu da „osvetli“ određene delove lica na kojima se reflektuje svetlost. Nanosi se na čelo, nos, jagodice, bradu, vilične kosti, unutrašnji i spoljašnji ugao oka, iznad usne i ispod obrva.

Zatim vam je neophodan puder u kamenu u „nude“ nijansi koja treba da bude identična nijansi vašeg tena. Na kraju možete naneti i transparentni puder u prahu koji će fiksirati ceo mejkap na licu.

Loading Facebook Comments ...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

01-home-frizerski
01-home-kozmeticki