Smokey eyes: 5 koraka do savršenog mejkapa

Autor: uniq
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Smokey eyes nije tako teško izvesti, a posebno odgovara devojkama koje se nisu izveštile u izvlačenju pravilnih linija na očima i kombinovanju boja. Ovaj način šminkanja pogledu daje dubinu, a očima misteriozan izgled. Savladajte osnovnih pet koraka, nije komplikovano.

 

Anđelina Džoli skoro uvek ima smokey eyes, ona je jedna od poznatih dama koje su proslavile ovaj način šminkanja

Šminkeri savetuju da se smokey eyes radi u crnoj, tamnosivoj i braon boji, eventualno tamnozelenoj, ako baš želite smokey eyes u boji. Plave, ljubičaste i rozikaste nijanse učiniće da vaše oči izgledaju umorno, asociraće na podočnjake, pa čak i na modrice.

KORAK 1

Na kapak nanesite kremastu podlogu kako biste dobili glatku površinu na koju ćete nanositi senke.

KORAK 2

Olovkom za oči izvucite liniju na gornjem kapku, u korenu trepavica. Liniju izvucite i ispod donjih trepavica. Linija ne mora biti puna, možete samo iscrtati tačkice. Zatim četkicom za lajner, najmanjom četkicom za senku ili štapićem za uši, razmažite linije izvučene olovkom. Poenta je u tome da linije ne budu jasne, već da izgledaju kao da se tope.

KORAK 3

Najefektniji smokey eyes dobija se od dve nijanse iste boje – jedne tamne i jedne svetle. Svetliju senku (na primer svetlosivu) nanesite na unutrašnjem uglu kapka. Zatim nanesite tamnu senku (na primer tamnosivu), tako što ćete napraviti prelaz. Neka se na sredini kapka senke pomešaju, pa ćete dobiti srednju nijansu. Na spoljašnji ugao kapka nanesite samo tamnu senku, jer će to „izvući“ i uvećati oči.

KORAK 4

Neutralnu senku (najčešće bež) nanesite odmah ispod obrva, kako se tamnija šminka ne bi razlivala i proširila na gore.

KORAK 5

Uz smokey eyes idu upadljive trepavice. Koristite crnu maskaru i nanesite je u dva sloja.

SAVET PLUS: Smokey eyes može da se kombinuje i sa upadljivim i sa diskretnim ružem. Ipak, ako su vam oči i inače krupne, a smokey eyes ih učini još upadljivijim, držite se pravila da samo jedan deo lica treba da bude naglašen.

Još saveta za smokey eyes pogledajte ovde:

[youtube video_id=“d1Td4lMMCiE“ width=“480″ height=“360″ ]

Loading Facebook Comments ...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

01-home-frizerski
01-home-kozmeticki