Rumenilo: kako odabrati ono koje vam odgovara

Autor: uniq
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Rumenilo ima dve uloge: da tenu da svežinu i da vizuelno promeni ili samo naglasi oblik lica. Ovaj komad šminke uspešno će ispuniti svoj zadatak samo ako je u pravoj nijansi. Evo šta kažu profesionalni šminkeri o tome kako da odaberete odgovarajuće rumenilo…

 

Skarlet Johanson

KAKO ODABRATI ODGOVARAJUĆU TEKSTURU

Sa mat ili umereno sjajnim rumenilom ne možete pogrešiti. Ono daje licu svežinu i odgovarajući ton, ali nije upadljivo. Sedefasto rumenilo bolje izbegavajte, jer ima tendenciju da naglašava svaku nepravilnost na licu – boricu, bubuljicu, hiperpigmentaciju.

KOJA BOJA VAM PRISTAJE

Da biste lakše odabrali pravo rumenilo, koristite se sledećom smernicom. Razmislite koji ton poprima vaša koža kad pocrni. Ako ste plavuša ili smeđokosa koja leti uspeva da dobije lepu bronzanu boju, odlučite se za rumenilo u narandžastim nijansama.

Ukoliko imate beo ili rozikast ten, a prirodno ste plavi ili riđokosi, verovatno ne možete mnogo da pocrnite, već vam koža na suncu lako pocrveni. Vama odgovara rozikasto rumenilo, i to u nežnijoj nijansi, a ne u intenzivnoj koja bi mogla da vam da izgled kao da ste pocrveneli.

Tamnopute dame svakako treba da koriste rumenilo za nekoliko nijansi tamnije od bledih žena, kako bi ono došlo do izražaja. Odgovara im intenzivnija roze nijansa, kao i voćni narandžasti tonovi.

KAKO POSTIĆI PRAVI EFEKAT

Ako želite sofisticiran izgled, koristite dve nijanse rumenila. Jednom, malo tamnijom, „oblikujte“ konture lica, odnosno naglasite jagodice i „podvucite“ predeo oko gornje vilice. Za to vam je potrebna ravna četkica. Drugim, svetlijim rumenilom, koje treba da osveži lice, ponovo pređite jagodice.

Ukoliko imate prirodno naglašene jagodice i nije vam potrebno vizuelno restruktuiranje lica, odaberite rumenilo koje će licu dati zdrav i svež izgled. Ono je najčešće u roze i svetlonarandžastim tonovima, a nanosi se okruglom četkom na jagodice i malo ispod njih.

Za efekat lutke potrebno vam je, opet, neko osvežavajuće rumenilo, koje ćete naneti tako da bude upadljivo i sa jasnijim graničnim linijama.

Ako volite „nude“ varijantu, rumenilo treba da bude svetloroze ili bež, zavisi od vašeg tena. U svakom slučaju, treba da se stapa s kožom. Nanosi se ravnom četkicom i ima zadatak da „preoblikuje“ lice, ali tako da ne bude vidljivo.

Loading Facebook Comments ...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

01-home-frizerski
01-home-kozmeticki