Priprema za šminkanje: kako da dođete u salon na profesionalni mejkap

Autor: uniq
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Ako planirate da zakažete tretman profesionalnog šminkanja, treba da znate nekoliko bitnih stvari. Priprema za šminkanje podrazumeva negu lica, ali ne neposredno pred odlazak u salon.

Foto: Inmagine

Kod profesionalnog šminkera najbolje je otići potpuno čistog lica. Naravno, šminker može da vam prethodno očisti lice, ali treba da znate da od bilo čega što se na licu radi koži treba neko vreme da „se odmori“.

PRIPREMA ZA ŠMINKANJE UOČI TRETMANA

Da bi vam lice bilo svežije, a koža glatka i nežna, najbolje bi bilo, dan uoči dolaska na šminkanje, očistiti kožu pilingom i nahraniti je nekom masnom kremom koja će je dobro hidrirati. Pre odlaska u salon, skinite šminku ili bilo koji drugi preparat  i umijte se. Naravno, mi vam predočavamo optimalnu kombinaciju. Ukoliko na šminkanje dolazite s posla i nemate gde da čistite lice, šminker će se pobrinuti za to.

Dame koje imaju suvu kožu, ipak pre šminkanja mogu da nanesu neku laganu hidratantnu kremu, ali treba da vode računa da je potrebno da prođe oko sat vremena da je koža potpuno upije i da njeni efekti budu vidljivi.

OBRVE OČUPAJTE RANIJE

Priprema za šminkanje podrazumeva i čupanje obrva, pogotovo ako su vam jake i ako se koža posle čupanja zacrveni i blago otekne. Dame koje imaju jake obrve znaju koliko je ponekad potrebno da se koža smiri nakon tretmana pincetom. Zato bi najbolje bilo da ovo ne ostavljate šminkeru, već da obrve pre šminkanja budu sređene.

TREBA DA ZNATE ŠTA ŽELITE

I razmišljanje o tome kako želite da budete našminkani takođe je priprema za šminkanje. Eksperimentisanje u salonu, pogotovo ako nemate mnogo vremena, veoma je rizično. Možda niste sigurni šta vam dobro pristaje i rado biste se posavetovali sa šminkerom. To je sasvim u redu. Međutim, ako niste unapred sigurni šta tačno hoćete, veoma je važno da znate šta nećete, kako ne biste dolazili u situaciju da budete nezadovoljni, pa da šminker mora da skida i popravlja ono što je uradio. Mleko za skidanje šminke, razmazivanje, vlažne maramice, sve to može da utiče na krajnji efekat.

Loading Facebook Comments ...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

01-home-frizerski
01-home-kozmeticki