Održavanje pribora za šminkanje: praktični saveti

Autor: uniq
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Šminkanje spada u naše svakodnevne rituale, pa je vema važno da četkice i sunđere kojima nanosimo mejkap redovno peremo. Održavanje pribora za šminkanje takođe treba da nam pređe u rutinu. Evo nekoliko praktičnih saveta od profesionalaca…

Foto: Inmagine

Profesionalni šminkeri svoj pribor, naravno, peru posle svakog šminkanja. Vi svoje četkice i sunđere ne morate prati baš svakog dana, ali se to preporučuje jednom do dvaput nedeljno.

PRANJE I SUŠENJE

Održavanje pribora za šminkanje podrazumeva pranje mlakom vodom i običnim sapunom. Četkice i sunđere potrebno je dobro isprati. Oni se zatim suše na sobnoj temperaturi, poređani na suvom peškiru.

Nije preporučljivo sušiti ih na grejnom telu, jer od visoke temperature mogu da se ukrute ili da promene oblik, što kasnije može da oteža šminkanje ili čak da ih učini potpuno neupotrebljivim.

Što se tiče sunđera za puder, njih ne bi trebalo prati u veš-mašini, jer mogu da promene teksturu i da se iskrzaju.

Pre nego što četkice i sunđere spakujete u neseser, proverite da li su se dobro osušili, jer ako ostanu vlažni, mogu da poprime neprijatan miris.

ČUVANJE

Četkice za nanošenje pudera, rumenila ili senke trebalo bi da stoje u odvojenom delu nesesera ili u posebnoj torbici za kozmetiku, kako se po njima ne bi prosula praškasta šminka. Takođe, budući da oni idu direktno na kožu, trebalo bi uvek da budu čisti.

Održavanje pribora za šminkanje podrazumeva i čišćenje nesesera. S vremena na vreme, treba da ga operete u mašini ili na ruke, kako biste uklonili prosutu šminku, ali i druge nečistoće koje mogu da se nakupe u njemu.

SAVET PLUS

Četkice i sunđere ne treba razmenjivati, a isto važi i za maskaru. U tom smislu budite oprezni i u drogerijama, gde imate otvorene testere za maskare. Ukoliko želite da isprobate neku, najbolje bi bilo da ponesete neku svoju staru maskaru, pa da iskoristite svoju četkicu.

Loading Facebook Comments ...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

01-home-frizerski
01-home-kozmeticki