Odgovarajuća šminka za različite oblike očiju

Autor: uniq
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Odgovarajuća šminka na očima može mnogo da promeni izgled lica. Ako spadate u srećnice koje imaju krupne oči lepog oblika, verovatno je dovoljno da ih samo blago naglasite. Međutim, i ako vam oči nisu ono najupadljivije na licu, šminkom možete da promenite njihov oblik.

sminka-oci

Foto: Inmagine

AKO IMATE SITNE OČI…

Čak i ako imate sitne oči, odgovarajuća šminka može vizuelno da ih izduži ili učini krupnijim. Senka u tome igra veoma važnu ulogu. Preporučuju se svetlije nijanse – svetloroze, bela, u boji slonovače itd. – koje se nanose na ceo kapak ili u unutrašnji ugao oka, ako želite da senčite kapke. Ako se odlučite za ovu varijantu, tamnu senku nanesite isključivo u spoljašnji ugao oka. Upamtite da tamne nijanse generalo ne pristaju uz sitne oči, jer ih vizuelno još više smanjuju. Tamna šminka ima „težinu“ koja nikako ne leži sitnim očima.

Što se tiče krejona, ne treba da bude upadljiv. Na gornjem kapku izvucite liniju duž korena trepavica, a na donjem je izvucite do polovine oka. Zatim neka se polako stopi sa senkom, jer to vizuelno oko čini dužim.

Najzad, odgovarajuća šminka za sitne oči podrazumeva debeo sloj maskare kojom će se trepavice istaći. Ukoliko vam nisu prirodno uvijene, obavezno ih uvijte.

AKO IMATE KRUPNE OČI…

Krupnim očima pristaju senke u svim bojama, pa u tom smislu ne morate mnogo da brinete. Međutim, dame s krupnim očima treba da vode računa da ne prenaglase oči, kako ne bi postigle efekat maske.

Šminkanje započnite izvlačenjem tanke linije na gornjem kapku. Senku, u bilo kojoj nijansi, nanesite na ceo kapak, sve do arkade. Jagodicom prsta blago razmažite liniju koju ste prethodno izvukli krejonom, tako da ne bude oštra i da se pomeša sa senkom. To će vašim očima dati „smokey“ efekat.

AKO IMATE OKRUGLE OČI…

Ukoliko imate ovaj oblik očiju, odgovarajuća šminka treba da ih izduži, što u suštini opet znači da oči treba vizuelno povećati. U unutrašnjem uglu oka svakako izbegavajte tamne tonove, držite se roze, belih i bež senki.

Odgovarajuća šminka za okrugle oči svakako podrazumeva iscrtane linije, dakle, neophodni su vam ajlajner ili olovka. Liniju izvucite na gornjem kapku, kao i ispod oka, s tim da ona treba da prelazi prirodnu liniju vašeg oka i da mu vizuelno da bademast oblik. Maskara je takođe obavezna, budući da će vaš mejkap na očima biti prilično upadljiv.

Loading Facebook Comments ...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

01-home-frizerski
01-home-kozmeticki