Nude ten: savršen izgled za 10 minuta

Autor: uniq
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Ako želite da izgledate sveže i podmlađeno, a ne biste da stavljate na lice mnogo šminke, treba da ovladate tehnikom nanošenja pudera, korektora i rumenila kojima ćete postići nude ten. Izgledaćete lepše nego bez šminke, a mejkap ipak neće biti primetan. Evo osnovnih pravila…

 

Foto: Šarliz Teron

Da biste postigli besprekoran nude ten, potreban vam je, pre svega, odgovarajući mejkap: BB krema ili tečna podloga, iluminator, korektor za podočnjake, bronzer i rumenilo. Uz to možete naneti i maskaru i ruž.

PRIRODAN TEN

BB krema idealna je za devojke koje nemaju nekih posebnih nedostataka na koži. Ona se savršeno stapa s tenom i koži daje prirodnu boju, ali je ujednačava. Ako imate pigmentne fleke, proširene pore ili bubuljice, onda se ipak držite podloge.

Zatim nanesite bronzer koji čini da nude ten dobije posebnu svežinu. Svetlijim osobama preporučuje se bronzer boje meda, a tamnijima nijansa koja oponaša preplanulost. Bronzer se nanosi na istaknute tačke na licu: na jagodice, vrh nosa, vrh brade i levu i desnu zaobljenu ivicu čela.

Korektor protiv podočnjaka najbolje je naneti prstima, tako što ćete ga jagodicama nežno utapkati. Njime možete pokriti i druge sitne nepravilnosti na licu. Inače, ako koristite BB kremu, korektor nanesite posle nje. Ako ten ulepšavate podlogom, korektor nanesite pre nje. Ako nemate podočnjake, korektor nanesite samo na sitne fleke na lice (crvene ili pigmentne).

Iluminator takođe može da osveži nude ten, a preporučujemo da ga pomešate sa bronzerom, te da ih nanesete zajedno.

OČI I USNE

Da se nude ten ne bi pokvario, i rumenilo treba da bude neutralno – rozikasto, bež ili u boji kajsije, u zavisnosti od toga da li ste svetle ili tamne puti. Usne ulepšajte neutralnim ružem ili sjajem, u roze, svetlonarandžastoj ili bež nijansi. Na oči stavite malo maskare, ali tako da trepavice ne budu previše upadljive, da ne bi štrčale od kompletnog mejkapa.

Loading Facebook Comments ...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

01-home-frizerski
01-home-kozmeticki