Mejkap za plažu: manje je više

Autor: uniq
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Ova parola definitivno važi kad je u pitanju mejkap za plažu. Šminka treba da bude „nevidljiva“, da pokrije nedostatke koje i inače prekrivate, te da vam da sjaj i svežinu. Ništa više od toga, poručuju beauty stilisti.

zena-na-plazi

Foto: Inmagine

Kako se ulepšava ten pred polazak na plažu?

Ako nemate nikakve naročite nedostatke na koži, najbolje bi bilo da leti ne stavljate nikakvu podlogu i da pustite kožu da se odmori. Ovo je period godine kad koži prija da ima na sebi što manje šminke. Ako imate lep ten, pa još možete i da pocrnite, to će vas ulepšati više nego bilo koja podloga.

Ako ipak ne možete bez podloge, preporučujemo vam BB ili neku drugu toniranu kremu lagane teksture. Nijansu uskladite sa letnjim tenom. Ako ne možete mnogo da pocrnite, verovatno možete da koristite istu nijansu kao i tokom cele godine. Međutim, ako vas boja brzo hvata, kupite kremu u nijansi tamnijoj od one koju koristite kad niste preplanuli.

Mejkap za plažu treba da vas osveži, tako da je rumenilo uvek dobrodošlo. Posebno zbog toga što ono ne opterećuje kožu i stavlja se samo na jagodice.

Šta da stavite na usne?

Sjaj je idealno rešenje za mejkap za plažu. U modi su roze nijanse, ali možete da birate i neku drugu u skladu sa svojim tenom. Bitno je da ne bude previše upadljiva.

A šta sa očima?

Maskara je, naravno, uvek dobrodošla. Ako se i kupate, poželjno je da bude vodootporna. Mejkap za plažu možete upotpuniti tirkiznim ili elektrik-blu krejonom, koji će vam dati osvežavajući morski look. Ako inače crtate obrve, naravno, ne možete na plažu „bez njih“. Gledajte da ne budu previše upadljive, diskretno ih docrtajte i obojite olovkom nešto tamnijom od prirodne boje obrva.

Bez čega se ne može?

Lak za nokte – i na nogama i na rukama – savršeno će upotpuniti vaš stajling za plažu. Neka bude u nekoj aktuelnoj candy nijansi. Ne mora da bude u istoj boji na nogama i na rukama, ali gledajte da se te dve boje ipak uklapaju.

Šta svakako treba da izbegnete?

Senku za oči! Ona stvarno ne može da se uklopi u mejkap za plažu. Prvo, što bi brzo počela da se topi, pa bi vam se na kapku stvorila upadljiva linija od senke. Drugo, što teško da može da bude toliko diskretna da se ne vidi da ste za plažu našminkali i oči. To je, ipak, previše.

 

Loading Facebook Comments ...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

01-home-frizerski
01-home-kozmeticki