Bista: kako da negujete grudi i dekolte

Autor: uniq
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Bista je najženstveniji deo naše figure. Nije važno da li žena ima male ili velike grudi, bitno je da one budu čvrste što je moguće duže, a da koža dekoltea bude negovana.

Bista

Foto : Inmagine

KORISNE NAVIKE

*Bista zahteva redovnu negu, što znači da treba da steknete neke korisne navike kojih ćete se stalno držati. Prav položaj leđa neophodan je, između ostalog, i da bi grudi stajale u normalnom položaju. Ravna leđa i ramena povučena ka nazad podrazumevaju da su mišići leđa i trbuha najaktivniji u držanju tela u uspravnom položaju, a da se grudni mišići ne opterećuju previše. Osim toga, u tom položaju bista je prirodno isturena ka napred, a grudi istaknute.

*Tokom tuširanja, grudi masirajte mlazom hladne vode, kako biste u njima podstakli cirkulaciju i tako učinili da koža bude zategnutija. Ako vam je hladan mlaz neprijatan, možete i u pamučnu rukavicu staviti kockice leda, pa time masirati grudi.

*Budući da je koža na grudima tanka, na plaži se mora štititi od sunca, a toples nije preporučljiv, osim ako grudi namažete kremom sa visokim SPF.

*Važno je da nosite odgovarajući grudnjak, jer on i te kako utiče na to da li će vam se grudi opustiti pre vremena. Ako imate velike grudi, posebno je važno da grudnjak ima jake bretele i pojačanje u donjem delu, kako bi vam grudi stajale čvrsto.

NEGA KOŽE

*Godine, hormonske promene, trudnoća, dijeta, menopauza – sve ovo utiče na izgled i čvrstinu grudi. Ipak, promene su najpre vidljive na koži, jer ona prva počinje da se opušta. Bista treba redovno da se neguje preparatima namenjenim ovoj zoni ili barem običnim hidratantnim mlekom.

*Jednom nedeljno uradite blagi piling ovog dela tela preparatom kojim radite i piling lica.

VEŽBE
Dojke se sastoje od žlezda i masnog tkiva, te ih ne možete učiniti čvršćim nego što ih je napravila majka priroda, zato je normalno da prirodno velike grudi ne mogu da stoje uspravno. Međutim, jačanjem grudnih mišića, koji se nalaze iza žlezdastog tkiva dojki, možete postići da grudi budu isturenije i samim tim da deluju jedro.

Evo nekoliko predloga za efektne vežbe za grudi:

Loading Facebook Comments ...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

01-home-frizerski
01-home-kozmeticki