Kineska masaža za momentalno vraćanje u formu

Autor: uniq
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Ova drevna metoda za opuštanje i vraćanje snage karakteristična je po tome što  može da bude po svačijoj meri. Kineska masaža prilagođava se psihičkom i fizičkom stanju pacijenta, kao i okruženju u kom se izvodi. Ako patite od nesanice, migrene ili ste jednostavno iscrpljeni, pravo je vreme da sebi priuštite ovaj tretman koji predstavlja pravu energetsku injekciju.

kineska-masaza

Foto: Inmagine

PRINCIPI TUI NA MASAŽE

Tradicionalna kineska masaža tui na bazira se na pritisku istih tačaka koje se stimulišu i u akupunkturi. Stopala, kičmeni stub, šake – ovi delovi tela predstavljaju prave male mape na kojima se nalaze tačke povezane sa vitalnim organima. U zavisnosti od toga koje je godišnje doba, kakvo je vreme, te koji zdravstveni problemi muče pacijenta, kineska masaža može da ima jači ili slabiji drenažni efekat. Pritisci su skoncentrisani na onom delu tela na kom se nalaze energetske tačke povezane sa problemom pacijenta.

KADA POMAŽE

Kineska masaža odlična je za regeneraciju organizma i podsticanje energije, pomaže protiv nesanice i migrene. Zahvaljujući tome što deluje ciljano na akupunkturne tačke, ovom tehnikom opuštaju se nervi, te popušta psihička napetost. Podstiče i cirkulaciju, pa na taj način sprečava zadržavanje tečnosti u organizmu i pospešuje izbacivanje toksina.

KAKO IZGLEDA KINESKA MASAŽA

Seansa može da traje između 30 minuta i sat i po vremena. Nakon što je postavio dijagnozu, terapeut odabira kineske biljke koje su takođe uključene u ovaj tretman. Aloja vera, bambus i đumbir jesu biljke koje se najčešće koriste.

Pritisci koji se izvode tokom masaže mogu biti slabiji i intenzivniji, u zavisnosti od potrebe, a terapeut najviše koristi prste i dlanove, ali i pesnice, laktove, kolena, pa čak i stopala.

Kineska masaža koja traje sat i po vremena, sastoji se iz tri dela: drenažnog, regenerativnog i relaksirajućeg.

SPECIFIČNE TEHNIKE

Kineska masaža podrazumeva i nekoliko specifičnih tehnika koje dopunjuju njen ukupan efekat. Tu spada takozvani hamam za stopala. Tokom 20 minuta stopala su izložena pari, a nakon toga se masiraju – svako stopalo po 20 minuta.

Kineska masaža može da obuhvata i gua ša tretman, koji podrazumeva trljanje i pritiskanje kritičnih tačaka. Na taj način otklanjaju se simptomi gripa, sinusitisa i groznice. Ovaj tretman takođe utiče i na otklanjanje lošeg raspoloženja.

Loading Facebook Comments ...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

01-home-frizerski
01-home-kozmeticki