Svečane frizure: četiri predloga iz našeg salona

Autor: uniq
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Verujemo da ovih dana već razmišljate o novogodišnjem stajlingu. Isprobali smo za vas četiri svečane frizure, kao i novogodišnji mejkap, uz pomoć našeg modela Marije Šojić. Nadamo se da ćemo vas inspirisati!

Da bismo uspeli da napravimo četiri različite svečane frizure, Marijinu kosu najpre smo uvili presom, što je bila priprema za dalje oblikovanje. Što se tiče šminke, prvo smo joj ujednačili ten, što je najvažnije kod bilo kog stila šminkanja, a posebno kod upadljivih party-kombinacija.

ZANOSNI RETRO

 

Razdeljak  sa strane i kosa prebačena preko jednog ramena, dok je s druge strane začešljana iza uha – ovaj retro stajling podseća na vreme Rite Hejvort i njen neprolazni stajling zavodnice. Ova frizura lepo će izgledati i na damama koje nemaju ovoliko dugu kosu kao naš model, dovoljno je kosu prebaciti na jednu stranu da se dobije ovakav retro šmek.

ELEGANTNI REP

  

Da bismo dobili ovu frizuru, napravili smo čvor od kose na jednoj strani potiljka. I šiške su začešljane, tako da je lice potpuno otvoreno. Ovo je uvek dobra varijanta ako imate dugu kosu i volite da je vezujete, jer frizura ne zahteva mnogo šnala, a budući da kosa pada preko ramena, nećete imati osećaj da nosite nešto teško na glavi.

LAŽNA PLETENICA IZ „IGRE PRESTOLA“

 

E, sada smo već malo zakomplikovali. Ova frizura spada u trenutno najmodernije. Ovako duga kosa, ispletena na razne načine, postala je moderna otkako su je proslavile junakinje serije „Igra prestola“. Kosu smo celom dužinom ispleli u neku vrstu široke pletenice, dok smo kraće pramenove ostavili da padaju sa obe strane lica.

RASKOŠNA PUNĐA

  

Ovo nije punđa u klasičnom smislu reči, ali mogli bismo je tako nazvati jer je kosa potpuno skupljena na potiljku, podignuta i pokupljena sa lica. Za ovu frizuru potrebno je malo više vremena i strpljenja da sedite u frizerskoj stolici, ali sigurni smo da će i efekat koji će izazvati biti poseban.

MEJKAP-KUTAK

Pogledajte izbliza mejkap-kombinaciju za koju se odlučila naša šminkerka Vanja. Definitivno femme fatale! Tamnosiva senka sa srebrnim prahom i tamnocrvene usne dobitna su kombinacija za novogodišnji look.

Frizure: Ljubica Maćešić; šminka: Vanja Medoš; model: Marija Šojić

Loading Facebook Comments ...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

01-home-frizerski
01-home-kozmeticki