Urasle dlake: kako ih pobediti

Autor: uniq
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Leti noge treba da nam budu glatke i bez ikakvih mrlja, a to nije lako postići s obzirom na to da se odnekud stalno pojavljuju urasle dlake. Možda ih ne možemo baš potpuno izbeći, ali možemo dosta učiniti da se ova pojava značajno redukuje.

urasle-dlake

Foto: Inmagine

Urasle dlake nastaju usled depilacije voskom ili električnim depilatorom. Stvar je u tome da, zbog čupanja, koren dlake slabi, pa ona nema dovoljno snage ni čvrstine da izbije kroz kožu. Zato umesto na gore, raste ustranu, i to ispod kože. Urasle dlake pojavljuju se u vidu crnih tačkica ili linijica, ali često mogu i da se upale, pa se oko njih stvara crveni kružić koji teško prolazi i dugo ostavlja fleku na koži.

PREVENCIJA URASLIH DLAKA

Urasle dlake teško je potpuno pobediti, jer ne treba da se odreknemo depilacije voskom i depilatorom, koje su najefikasnije i najbezbednije metode uklanjanja dlačica. Ipak, postoje trikovi kojima možemo da umanjimo rizik od urastanja dlaka. S vremena na vreme, kožu treba obrijati. To će trenutno ojačati koren, pa će dlake lakše moći da se probiju napolje. Brijanjem se skida i gornji sloj epiderma koji sadrži mrtve ćelije, pa se tako „oslobađa“ dlaka koja često ume da se zaglavi ispod njega.

Jednom ili dvaput nedeljno treba da radimo piling kože, jer to takođe pomaže da se dlaka „uspravi“ i da se ukloni gornji sloj epiderma koji je koči da izađe napolje. Dakle, osim što kožu rešava mrtvih ćelija i drugih nečistoća, piling oslobađa i urasle dlake.

Treći način prevencije jeste korišćenje krema protiv urastanja dlaka, koje danas u svom asortimanu ima gotovo svaki brend koji proizvodi preparate za depilaciju i negu psole depilacije.

KAKO IH UKLONITI KAD VEĆ POSTOJE

Urasle dlake možete iščupati pincetom koju ste prethodno premazali alkoholom, kako biste je dezinfikovali. Ako nije duboko urasla, dlaka će se, nakon što malo zagrebete gornji sloj kože, odmah pojaviti na površini.

Ukoliko su urasle dlake dosta duboko ispod kože ili su već počele da izazivaju upalnu reakciju, obratite se svojoj kozmetičarki ili dermatologu.

Loading Facebook Comments ...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

01-home-frizerski
01-home-kozmeticki