Uklanjanje malja brijačem: šta sve treba da znate

Autor: uniq
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Mada smo uvek za depilaciju voskom pre nego za brijanje, ipak, u sezoni bosih nogu, kad skoro svakodnevno moramo da skidamo dlačice, uklanjanje malja brijačem gotovo da je neizbežno. Barem ponekad. Da biste izbegli eventualne greške, poštujte nekoliko važnih pravila brijanja.

uklanjanje-malja-brijacem

Foto: Inmagine

BRIJTE SE U ODGOVARAJUĆEM PRAVCU

Uklanjanje malja brijačem uvek se radi u pravcu rasta dlake. Kako biste smanjili mogućnost oštećenja na koži, najpre dlake skinite na taj način, a tek onda pređite brijačem i u suprotnom pravcu, da biste dobili glatku kožu.

NEMOJTE BRIJATI LICE I RUKE

Brijač odgovara predelu pazuha i nogu, ali lice i ruke suviše su osetljivi da bi se dirali žiletom. Osim toga, uklanjanje malja brijačem samo pojačava koren i dlake čini gušćima, što vam nikako ne treba na vidljivim delovima tela.

NOGE BRIJTE POSLE TUŠIRANJA

Topla voda omekšava dlaku, pa ju je lakše ukloniti. Osim toga, vlažna koža je glatka, pa brijač lako klizi.

KORISTITE PREPARAT ZA BRIJANJE

Uklanjanje malja brijačem „na suvo“ nije dobro za kožu. Gelovi, kreme i pene za brijanje, osim što stvaraju glatku podlogu po kojoj brijač lako klizi dok skida malje, takođe u sebi imaju sastojke koji umiruju kožu i sprečavaju pojavu iritacija.

KORISTITE BRIJAČ SA ZAMENLJIVIM ŽILETIMA

Brijači za jednokratnu upotrebu (koji se mogu koristiti i nekoliko puta) pravi su izvor bakterija. Posle dva-tri korišćenja, na njima se nakupljaju ostaci preparata za brijanje, dlaka i vode, a počnu i da rđaju. Oni tako povećavaju rizik od pojave iritacija na koži, u vidu peckanja i crvenila. Bolje da nabavite kvalitetan brijač kod kog se menjaju žileti, da biste posle dve-tri upotrebe mogli da stavite novi. Takođe, dok se brijete, posle svakog poteza brijač stavite pod mlaz vode, kako bi se s njega skinule dlake i ostaci preparata.

PAZITE NA KOŽU

Pre brijanja dobro pogledajte da li na koži već imate neke ranice ili delove koji vas svrbe ili peckaju. Te delove zaobilazite, kako ih ne biste još više iritirali. Uklanjanje malja brijačem radi se samo na zdravoj koži.

Loading Facebook Comments ...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

01-home-frizerski
01-home-kozmeticki