Tip kože i depilacija: odaberite idealnu metodu

Autor: uniq
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Kao što se za svaki tip kože prave posebne kozmetičke linije, tako treba odabrati i posebnu metodu depilacije, u skladu sa karakteristikama kože i njenim potrebama. Evo šta predlažu stručnjaci za osetljivu, normalnu i izuzetno maljavu kožu…

brijanje-nogu

Foto: Inmagine

Verovatno ste već dosad mnogo puta bili u prilici da razmišljate koji metod depilacije da izaberete, u skladu sa godišnjim dobom, finansijskim mogućnostima i – pragom bola. Kozmetičari kažu da bi metod depilacije trebalo birati i u skladu s tim koji je vaš tip kože.

OSETLJIVA KOŽA

Damama sa osetljivom kožom najviše odgovara depilacija hladnim voskom ili uklanjanje malja kremom. Kada su se pojavile na tržištu, kreme za depilaciju nikako se nisu preporučivale za ovaj tip kože. Međutim, u međuvremenu se toliko radilo na njihovoj formulaciji, da je kozmetička industrija počela da izbacuje i kreme namenjene upravo za najosetljiviju kožu, a koje sadrže sastojke koji ne deluju nimalo agresivno, nego, naprotiv, blago i umirujuće. Osobe koje imaju ovaj tip kože takođe mogu da idu na depilaciju hladnim voskom, dok se brijanje nikako ne preporučuje, jer tragovi iritacije dugo ne mogu da se smire na osetljivoj koži.

IZUZETNO MALJAVA KOŽA

Ne može se reći da je ovo baš klasičan tip kože, jer maljavost ne zavisi od toga da li vam je koža suva ili masna. U svakom slučaju, ako ste previše maljavi, dlake vam izuzetno brzo rastu i mnogo vremena i novca trošite na depilaciju, razmislite o trajnoj epilaciji koja se radi laserom, jer ćete tako biti mirni po godinu i više dana. Epilacija laserom posebno je uspešna na svetloj koži sa tamnim maljama.

NORMALNA KOŽA

Ako spadate u srećnice čiji je tip kože normalan, što znači da koža nije preosetljiva, slobodno izaberite metodu koja najviše odgovara vašem budžetu i potrebama. Ostaje nam jedino da vas posavetujemo da ne iritirate kožu nepotrebno, kako ne biste izazvali burne reakcije, ojačali koren ili učinili da malje postanu gušće. Dakle, redovno se depilirajte voskom, a leti, kada nemate vremena da čekate da dlake izrastu za depilaciju voskom, koritite električni depilator. Međutim, ne zaboravite da se, s vremena na vreme, obrijete, kako biste sprečili urastanje dlaka koje izaziva česta upotreba depilatora.

Loading Facebook Comments ...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

01-home-frizerski
01-home-kozmeticki