Intimna depilacija: šta treba da znate pre odlaska u salon

Autor: uniq
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Intimna depilacija je tretman koji zahteva da imate puno poverenje u kozmetičarku, kao i salon u koji odlazite. Evo nekoliko stvari koje treba da znate pre nego što dođete na tretman…

Foto: Inmagine

Intimna depilacija nije nikakav bauk, mada se stidljivim devojkama i ženama i sama  pomisao na potpuno otkrivanje pred kozmetičarkom može učiniti neprijatna. Međutim, to je tretman kao i svaki drugi, bez obzira na to što se radi na najintimnijoj zoni vašeg tela. I, kao i svaki kozmetički tretman, pre svega mora da ispunjava sve higijenske uslove.

OBRATITE PAŽNJU NA HIGIJENU U SALONU

Salon u koji idete na depilaciju mora da bude čist i uredan. Veoma je važno da kozmetičarka pred vama promeni ubrus ili prostirku na koju treba da legnete, kako ne biste došli u dodir sa nečim na čemu je ležao neko drugi.

Budući da se intimna depilacija najčešće radi toplim voskom, jer se tako najefikasnije i najbrže čupaju dlake, obratite pažnju na to da li ona nakon vašeg tretmana baca trake od voska ili ih vraća u posudu za zagrevanje. Takođe bi morala da baci štapić kojim je vama nanosila vosak.

NEKA VAM NE BUDE NEPRIJATNO

Intimna depilacija zahteva da skinete gaćice i da kozmetičarki potpuno omogućite pristup intimnoj zoni vašeg tela, što nekim klijentkinjama može da bude neprijatno. Kako biste ublažili taj osećaj nelagodnosti, morate biti sigurni u svoju ličnu higijenu. Dakle, na depilaciju dođite sveže istuširani, ali nemojte na kožu nanositi nikakve preparate.

VODITE RAČUNA O NEZI POSLE DEPILACIJE

Nakon tretmana, nemojte odmah mnogo fizički da se angažujete, jer znoj može da nagrize ionako već preosetljivu kožu. Nakon tuširanja, u naredna 24 časa, možete i sami naneti bejbi-puder ili ulje na iritiranu kožu. Crvenilo i blagi otok normalna su pojava nakon intimne depilacije i nemojte da vas to plaši. Upale, zaraze i druge neprijatnosti kojih se možda plašite izuzetno se retko događaju. Ako se intimna depilacija radi čistim voskom, sterilisanim priborom i sterilisanim rukama ili rukavicama, gotovo je teorijski nemoguće da zaradite neku infekciju.

Loading Facebook Comments ...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

01-home-frizerski
01-home-kozmeticki