Intimna depilacija: koje metode preporučuju stručnjaci

Autor: uniq
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Možda ste tokom zime i mogli da se “prošvercujete”, ali, ako planirate ovo leto da provedete na bazenu ili plaži, pravo je vreme da razmislite o tome koji je najefikasniji način da se oslobodite malja u bikini-zoni. Intimna depilacija je za svakog vrlo neprijatno iskustvo, ali je postala tretman bez kog ne možemo.

intimna depilacija

Eh, da… zbog lepote se mora mnogo štošta pretrpeti, a intimna depilacija svakako je jedan od najneprijatnijih kozmetičkih tretmana. Koju god metodu da izaberete svaka ima “za i protiv”, ali evo šta kažu stručnjaci.

BOLNE I EFIKASNE METODE

Depilacija voskom

Ovu metodu stručnjaci preporučuju bez rezerve. Bilo da se radi toplim ili hladnim voskom, ova metoda podrazumeva čupanje dlaka iz korena, što znači da ćete biti mirni dve-tri nedelje. Takođe, dobra je i zbog toga što, zahvaljujući redovnom depiliranju voskom, dlaka slabi i proređuje se. Ako istrpite prvih desetak puta, intimna depilacija kasnije će biti sve manje i manje bolna. Depilaciju voskom najbolje je raditi u salonu, ali ako ste dovoljno vešti da je radite sami, vodite računa da u apoteci ili drogeriji kupite vosak namenjen baš za intimnu zonu.

Električni depilator

Ovaj aparat takođe čupa dlake iz korena, pa ima sličan efekat kao vosak. Ipak, preporučuje se samo damama koje imaju visok prag bola, jer ova procedura traje duže nego kad se intimna depilacija radi trakicama voska. Većina depilatora danas ima specijalni, uski nastavak, koji je namenjen za depilaciju prepona.

Čupanje pincetom

Ukoliko spadate u one najhrabrije koje su dosledno išle na depilaciju voskom, malje su vam se verovatno vremenom proredile. U tom slučaju, dlake možete čupkati pincetom, pomalo, svakog dana. Naravno, samo ako ne spadate u dame kod kojih je maljavost izražena. Pincetu morate dezinfikovati, baš kao i kožu pre i posle čupanja malja.

Trajna epilacija

Ovo je svakako najefikasnija metoda, jer će vas laser trajno rešiti malja, a da bi se taj rezultat postigao, potrebna su, u proseku, četiri tretmana.

Pažnja! Trajnu epilaciju laserom može da radi samo obučeni lekar.

BEZBOLNE I NEEFIKASNE METODE

Brijanje bikini-zone

Intimna depilacija može da se radi i brijačem i to je, verovatno, najčešći način uklanjanja malja kojem pribegavamo. Ipak, on takođe ima neprijatne prateće efekte, u vidu sitnih bubuljica i crvenila koji se stvaraju na iritiranoj koži. Osim toga, dlaka od brijanja jača i raste mnogo brže.

Krema za depilaciju

Upotreba ove kreme veoma je jednostavna, a do rezultata se stiže brzo. Međutim, efekat ove metode sličan je efektu brijanja. Dlaka raste brzo i moguće su iritacije. Intimna depilacija kremom se ne preporučuje i zbog toga što su ovi preparati formulisani na bazi hemijskih sastojaka koji bukvalno kidaju dlaku. Zamislite sad šta ti sastojci mogu da urade koži intimne zone.

Loading Facebook Comments ...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

01-home-frizerski
01-home-kozmeticki