Depilacija prepona: laser ili vosak pitanje je sad

Autor: uniq
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Čim se spomene depilacija prepona, već se naježimo. Brijanje ovog predela nije dobro iz više razloga, krema može da izazove alergijske rekacije na sluzokoži, uklanjanje malja voskom je bolno, a laser ne uspeva baš najbolje kod svakog. Ipak, poslednje dve metode su najefikasnije, pa bi bilo najbolje odlučiti se za jednu od njih.

bikini-zona

Foto: Inmagine

DEPILACIJA PREPONA LASEROM

Koliko često se radi

Kompletan tretman sastoji se iz tri do osam ponavljanja na svakih šest nedelja. Tretman se ponavlja onoliko puta koliko je potrebno da se uklone sve dlačice. Rezultat traje i po nekoliko godina, a ako su vam dlake bile prirodno slabije ili već znatno oslabljene višegodišnjom depilacijom voskom, verovatno će se nakon nekoliko godina povratiti u malom broju. Ako ste imali jače i gušće dlake, te ako vam se tokom godina bude menjao hormonski status, tretman ćete ponoviti još koji put, u razmaku od nekoliko godina.

Šta treba da znate u startu

Morate računati s tim da vam nakon jednog tretmana neće nestati sve dlake. Oko 20-30% dlaka uništava se jednim tretmanom. Stvar je u tome da laser deluje na dlaku koja je u fazi rasta, a ne rastu sve dlake u isto vreme.

Takođe, treba da znate da je depilacija prepona laserom najefikasnija kod žena sa svetlom kožom i tamnom dlakom. Svetle dlake na svetloj koži i tamne dlake na tamnoj koži slabije reaguju, jer laser ne može da se fokusira na njih zbog slične boje kože. Depilacija prepona laserom zato se i ne preporučuje leti, kad koža potamni, jer tražeći koren dlake, laser može da opeče kožu.

Tamnopute i svetle dame moraju biti spremne da će ih lasersko uklanjanje malja koštati više nego uobičajeno, jer će morati tretman da ponove više puta nego što je u proseku dovoljno. U svakom slučaju, u koju god kategoriju da spadate, ako se odlučite da uklonite malje na ovakav način, obratite se profesionalcu.

Priprema za tretman

Pustite dlake da izrastu. Ako baš morate da ih uklonite u periodu kad se pripremate za lasersku epilaciju, poslužite se brijačem. Bitno je da koren ostane. Ukoliko imate izuzetno osetljivu kožu, posavetujte se sa dermatologom na koji način da je pripremite za laserski tretman.

DEPILACIJA PREPONA VOSKOM

Koje su joj mane

Naravno, depilacija prepona voskom je bolna. Takođe, mora da se ponavlja često, jer dlake ponovo izrastu već za dve-tri nedelje. Velika mana uklanjanja dlačica voskom jeste i ta što podstiče urastanje, pa s vremena na vreme ipak morate da se poslužite brijačem.

Prednosti depilacije voskom

Ukoliko spadate u kategoriju žena kod kojih laserska epilacija ne može baš dobro da uspe, depilacija prepona voskom za vas je idealno rešenje. Bol mora da se istrpi, ali već nakon desetak tretmana (pod uslovom da u međuvremenu niste pribegavali brijaču ili kremi!), dlake počinju da se proređuju. Nakon nekoliko godina, one značajno oslabe i na nekim mestima više nikad ni ne izrastu. Takođe, koža se vremenom privikava na tu vrstu traume, pa je bol sve lakše podneti.

IZBOR JE NA VAMA

Pre nego što se odlučite na depilaciju prepona laserom ili rešite da ostanete verni staroj dobroj depilaciji voskom u kozmetičkom salonu, razmotrite prednosti i mane i jednog i drugog tretmana. Za lasersku epilaciju pripremite novac, jer ne znate koliko će vam ponavljanja biti potrebno za dobar rezultat, a ako prekinete na pola, niste ništa uradili. Ako ste više za depilaciju voskom, krenite redovno na tretmane, uhvatite ritam i nemojte „varati“ između tretmana. Zaboravite brijač, zaboravite kremu. Nakon nekoliko godina, upornost će vam se isplatiti, pa ćete se uveriti da i ovaj način uklanjanja malja ima prilično trajne efekte.

Loading Facebook Comments ...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

01-home-frizerski
01-home-kozmeticki