Depilacija prepona: koju metodu da izaberete

Autor: uniq
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Bilo da se odlučite za brijač, depilator ili skidanje malja voskom, depilacija prepona uvek je delikatna. Ipak, neku metodu morate izabrati. Zato dobro proučite prednosti i nedostatke svake metode pre nego što se odlučite za onu koja vam najviše odgovara.

crbs141311

Foto: Inmagine

PRIPREMA PRE SVEGA

Sama depilacija prepona biće donekle olakšana, a njeni rezultati bolji, ako kožu prethodno dobro pripremite. Dan pre skidanja malja uradite piling kože, kako bi se „oslobodile“ i urasle dlačice, a koža omekšala. Takođe, kožu treba hidrirati. Dlačice ne treba da budu duge, kako se ne bi pokidale tokom depilacije, zato ih skratite makazicama ako su već dosta izrasle. Pre i posle depilacije kožu treba dezinfikovati odgovarajućim sredstvom koje možete kupiti u apoteci.

BRIJAČ I KREMA – ZA OSETLJIVE

Depilacija prepona brijačem potpuno je bezbolna, pa se preporučuje damama koje imaju izuzetno nizak prag bola. Ona se svakako radi najbrže i možete je raditi bilo gde. Međutim, dlaka nakon brijanja jača i brzo raste, tako da su rezultati kratkotrajni. Već sutradan mogu da se pojave sitne crvene bubuljice i drugi znaci iritacije, jer dlaka već ponovo pokušava da izbije napolje. Da biste ublažili ovu reakciju, odmah nakon depilacije nanesite bejbi puder ili ulje za bebe sa umirujućim dejstvom. Redovno radite piling kože u predelu prepona, kako bi koža omekšala i tako postala manje prijemčiva za  burne reakcije.

Depilacija prepona kremom takođe je bezbolna i možda još jednostavnija od brijanja, jer ne postoji mogućnost mehaničke povrede. Nanese se, ostavi se da deluje nekoliko minuta, pa se ukloni lopaticom. Mana ove metoda jeste to što dlaka takođe brzo raste nakon uklanjanja, a i miris je veoma neprijatan. Osim toga, koža ponekad ima alergijsku reakciju na ovu kremu, pa je neophodno da je prvo nanesete na malu površinu kako biste videli reakciju.

ELEKTRIČNI DEPILATOR – ZA JEDNOSTAVNU KUĆNU VARIJANTU

Idealno za stidljive kojima je neprijatno da idu na intimnu depilaciju u kozmetički salon.  Depilacija prepona električnim aparatom ima isti učinak kao i depilacija voskom. Dakle, dlaka raste sporije, vremenom se proređuje i koren joj slabi. Mana ove metode jeste što je izuzetno bolna. Depilatorom se dlačice čupaju iz korena, ali je potrebno više vremena nego za depilaciju voskom, pa bol mnogo duže traje. Ova metoda preporučuje se između dve depilacije voskom, ako ne možete da sačekate da vam dlačice skroz izrastu.

DEPILACIJA VOSKOM – ZA NAJBOLJI REZULTAT

Bolna je, ali ako je radi stručno lice, koža će se brzo oporaviti. Depilacija prepona voskom daje najbolje rezultate, jer dlake ne rastu u naredne dve-tri nedelje, pa koža dugo ostane glatka i meka. Najbolje je da na depilaciju idete kod kozmetičara, jer teško da možete vešto da je uradite sami sebi. Ako ipak želite da sami sebi uradite depilaciju prepona voskom, pre toga držite na koži, tokom dva-tri minuta, kockice leda, kako biste anestezirali zonu depiliranja.

TRAJNA EPILACIJA – AKO IMATE ODGOVARAJUĆI BUDŽET

Trajna depilacija prepona laserom ili pulsirajućom svetlošću svakako je najefikasniji način da se oslobodite dlačica. Međutim, potrebno je da se radi više puta, pa se na ovu metodu možete odlučiti samo ako imate dovoljno novca da tretman isfinansirate do kraja – koliko bude potrebno da koren „zakržlja“ i vaše dlačice otpadnu. Kasnije će vam se dešavati da ponegde na trajno depiliranoj zoni iznikne poneka dlačica koju lako možete ukloniti depilatorom.

Loading Facebook Comments ...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

01-home-frizerski
01-home-kozmeticki