Depilacija pazuha: kako da odaberete pravu metodu

Autor: uniq
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Depilacija pazuha izuzetno je važna kako zbog estetike tako i zbog higijene. Međutim, ovo područje veoma je osetljivo i zbog toga je važno da odaberete metodu uklanjanja dlačica koja će izazvati najmanje iritacija.

rds058452

Foto: Inmagine

PRIPREMA ZA UKLANJANJE DLAČICA

Najvažnije je da se depilacija pazuha radi na čistoj koži. U ovoj zoni koža je izuzetno tanka, a dlačice guste. Ukoliko imate izuzetno osetljivu kožu, bilo bi dobro, pre uklanjanja malja, uraditi piling, kako bi koža omekšala i kako bi bile uklonjene nečistoće koje mogu da izazovu iritacije. Nakon toga, predeo koji ćete depilirati, operite antiseptičkim sapunom.

NAJČEŠĆE METODE

Najčešće metode uklanjanja dlačica s pazuha jesu brijanje i depilacija električnim depilatorom. Brijač je idealan za one koji imaju nizak prag bola ili veoma tanku i osetljivu kožu. Ova metoda je bezbolna, ali nakon brijanja često se pojavljuju sitne crvene bubuljice. Ukoliko je to i vaš slučaj, počnite da koristite penu za brijanje, jer ona u sebi ima sastojke koji odmah dezinfikuju kožu. Takođe, posle brijanja, namažite pazuh kremom za umirivanje kože.

Depilacija pazuha električnim aparatom dosta je bolna, ali ako uspete da izdržite prvih nekoliko puta, dlačice će se dosta prorediti, pa će svaka sledeća depilacija biti lakša i podnošljivija. Idealna je za dame koje mogu da izdrže bol, a nemaju vremena da čekaju da im dlačice izrastu za depilaciju voskom.

DEPILACIJA VOSKOM

Depilacija pazuha mlakim voskom takođe je veoma bolna, ali traje izuzetno kratko, jer je reč o maloj površini. Rezultati ove metode su dugotrajni, a dlačice se, zahvaljujući njoj, značajno proređuju. Depilacija pazuha voskom ne može se lako uraditi na sopstvenoj koži, jer je reč o području kojem je teško pristupiti, a osim toga, sve biste morali da radite jednom rukom. Zato je najbolje ovu uslugu potražiti u salonu.

Ipak, ova metoda ima i kontraindikacije. Ne preporučuje se ženama koje imaju problema sa respiratornim i kardiovaskularnim organima, kao ni onima koje se bore sa alergijama.

Loading Facebook Comments ...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

01-home-frizerski
01-home-kozmeticki