Bezbolna depilacija – da li tako nešto postoji?

Autor: uniq
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Bezbolna depilacija, dakle čupanje dlaka tako da se ne oseti ni bol najmanjeg intenziteta, postoji samo u reklamama. Nemoguće je dlaku iščupšati iz korena, a da ne osetite ništa. Međutim, postoje neka pravila kojih treba da se držite da biste bol realno umanjili i sveli ga na stepen podnošljivosti.

Foto: Inmagine

Zaboravite na sve one nerealne reklame za salone koji nude nešto što se zove bezbolna depilacija. Ukoliko ste se odlučili na uklanjanje dlačica voskom, ne postoji način da potpuno izbegnete bol. Mnogo je realnije upoznati se sa nekim pravilima i tako naučiti kako da bol učinite podnošljivim.

IZBEGAVAJTE DEPILACIJU U VREME PMS-a I MENSTRUACIJE

U vreme PMS-a i tokom menstruacije prag bola nam je niži, zato se nikako ne preporučuje depilacija u ovom periodu. Sačekajte da menstruacija prođe, kako biste zakazali termin. Takođe, nije preporučljivo da idete po svaku cenu na depilaciju, ako se inače ne osećate dobro. Glavobolja, simptomi prehlade, upala grla i razni drugi akutni zdravstveni problemi takođe mogu da spuste prag bola, jer naš organizam već trpi ovaj neprijatni osećaj tokom celog dana.

POSLUŠAJTE SAVETE KOZMETIČARKE

Važno je da imate poverenja u svoju kozmetičarku, te da ne insistirate na određenoj metodi depilacije, ako vam ona predlaže neku drugu. Konkretno, depilacija hladnim voskom možda vam deluje kao sigurnija metoda, jer se trake ne mogu upotrebljavati dvaput, dok za topli vosak ne možete biti sigurni da li je pretopljen nakon prethodne depilacije. Veoma je važno da budete sigurni da salon u koji odlazite drži do higijenskih standarda, te da ne razmišljate o tome da li je topli vosak iskorišten dvaput. Kad je u pitanju depilacija intimne zone, kao i nogu i leđa (kod depilacije muškaraca), apsolutno se preporučuje topli vosak, jer je ta vrsta depilacije manje bolna. Zagrejan vosak širi pore i olakšava čupanje dlake iz korena. Osim toga, malje za njega čvršće prianjaju, pa nema šanse da se pokidaju. Hladan vosak bolje je koristiti se za depilaciju ruku ili lica.

VODITE RAČUNA O DUŽINI DLAKE

Optimalna dužina dlake pred depilaciju treba da iznosi između 2 i 5 milimetara. Ako su dlake kraće, rizikujete da ne budu iščupane, a ukoliko su duže, depilacije može da bude bolnija. Da biste uvek odlazili na depilaciju sa idealnom dužinom dlake, uhvatite neki ritam i depilirajte se uvek u istom intervalu.

ISTRAJTE U DEPILACIJI VOSKOM

Koža se vremenom privikava na tip bola, pa samim tim i na čupanje malja. Zato će vam prvih nekoliko depilacija biti bolnije od onih kasnijih. Osim toga, koren dlake vremenom slabi i biće sve lakše ukloniti je iz korena. Važno je da ne pokleknete nakon prvog puta, kad nema šanse da prođe bezbolno, naročito ako ste se godinama pre toga brijali.

 

Loading Facebook Comments ...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

01-home-frizerski
01-home-kozmeticki