Mejkap za razbijanje zimske monotonije

Autor: uniq
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Mada zima jeste period smirenijih boja, ne moramo čekati praznične žurke i proslave da bismo isprobali neku zanimljivu mejkap kombinaciju. Ova zeleno-smeđa šminka, „ukradena“ sa modne piste, garantovano će osvežiti zimsku svakodnevicu.

topla-sminka

ZELENI MEJKAP ZA OČI

Da bi boja bila punija, preporučujemo kremastu senku, koju možete i prstom naneti na ceo kapak. Četkicom možete samo izvući oblik. Senka treba blago da prelazi kapak ka luku obrve. Svetlozelenom olovkom izvucite liniju u unutrašnjem uglu kapka. Kada ste naneli zeleni mejkap, crnim ajlajnerom izvucite debelu liniju duž celog kapka, a u spoljašnjem uglu iskosite je malo na gore (u obliku obrnutog zareza).

BESPREKORNI TEN I USNE

Pošto je kod ove mejkap kombinacije akcenat na očima, ostali delovi lica ne treba da budu naglašeni. Ten, naravno, mora da bude besprekoran. Zelena senka uklapa se sa smeđim nijansama, pa tako usne i ten treba da budu u tim bojama. Nakon što ste ten ujednačili pomoću podloge i pudera, širokom četkicom nanesite bronzer na jagodice. Ne samo što će to licu dati lepši oblik, nego će vaš ten učiniti „toplijim“. Usne treba da budu „nude“, ali u nekoj bež ili sasvim svetlonarandžastoj nijansi.

BUJNA KOSA

Da biste dobili ovakav volumen, kosu treba da fenirate pomoću krupne četke, a možete da stavite i krupne viklere. Naročito je važno da pramenovi koji uokviruju lice budu dobro uvijeni. A da biste kosu na krajevima ovako izvili, najbolje bi bilo da ih uvijete kupastom presom, koja i služi samo za krajeve. Ako imate baš dugu kosu, ne možete ovako izviti krajeve, ali će oni svejedno lepo izgledati neobavezno uvijeni. Dakle, za ovu frizuru je važno da kosa bude izdignuta iz korena, kako bi se dobio volumen, a krajevi da budu uvijeni sitnije, kako ne bi brzo „pali“ i izravnali se. Naravno, ovakvu frizuru morate dobro učvrstiti lakom u spreju.

Loading Facebook Comments ...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

01-home-frizerski
01-home-kozmeticki