Metode depilacije – koja odgovara kom delu tela

Autor: uniq
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Sve metode depilacije imaju svoje prednosti i mane. One koje nisu bolne manje su efikasne i obrnuto. Za svaki deo tela preporučuje se neka od metoda, dok neke svakako treba izbegavati. Pročitajte ovaj mali vodič koji će vam pomoći pri izboru metode za uklanjanje malja s određenih delova tela.

depilacija

NOGE

Koža na nogama nije preterano osetljiva, zato nema izgovora da se ovaj deo dela depilira voskom ili električnim depilatorom. Naravno, brijanje je mnogo brže – dovoljno je nekoliko minuta ispod tuša. Ovoj metodi možete da pribegnete ako ste baš u gužvi, ali imajte na umu da dlačice ponovo izrastaju već drugog, najkasnije četvrtog dana nakon brijanja. Leti, kad ne možete da čekate da malje izrastu da bi se depilirale voskom, obavezno koristite električni depilator. Poznato je da je koža nakon brijanja osetljiva, a kada se pri tom i oznoji, neminovno je da dođe do peckanja i stvaranja crvenih bubuljica.

PAZUH

Ovaj deo tela veoma je osetljiv, jer se odmah ispod kože nalaze znojne žlezde koje burno reaguju na svaki oblik iritacije. Ukoliko vam se dešava da vam znojne žlezde otiču usled alergijske reakcije na neki dezodorans ili pak od nošenja neke uske majice koja se useca ispod pazuha, znači da su vam znojne žlezde osetljive. U tom slučaju, držite se brijanja. Ostale metode depilacije mogu za vas biti neprijatne, pa čak i opasne. Čupanje dlačica iz korena nikako se ne preporučuje osobama sa osetljivim predelom pazuha. Takođe, krema za depilaciju može da izazove alergijsku reakciju.

PREPONE I INTIMNA ZONA

Uh… sama pomisao na depilaciju prepona boli. Ipak, za vas je najbolje da izdržite tih nekoliko minuta bola, koliko je potrebno za depilaciju voskom. Metode depilacije kao što su krema ili brijač nikako se ne preporučuju, jer iritiraju kožu. Ona je na ovom delu tela izuzetno osetljiva, a osim toga stalno je pokrivena, pa teže diše, usled čega burnije reaguje na iritacije. Ako se, ipak, odlučite za kremu, vodite računa da njome depilirate samo prepone. Krema ne sme da dospe do intimne zone, jer bi nagrizla i jako iziritirala sluzokožu.

LICE

Ništa osim depilacije voskom nije preporučljivo! Brijanje pogotovo. Ne želite da vam se iznad usne ili na bradi pojave crvene tačkice. Takođe, od ove metode depilacije dlačice, kao što je već poznato, jačaju, pa će izrastati oštre i tamne, a to ne izgleda nimalo ženstveno.

RUKE

Vosak se preporučuje i za ovaj deo tela. Ipak, ako su vam malje na rukama slabe i retke, možete koristiti i električni depilator. Metode depilacije poput brijača i kreme ni ovde se ne preporučuju, jer mogu da izazovu iritacije i svrab.

 

Loading Facebook Comments ...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

01-home-frizerski
01-home-kozmeticki