Depilacija: ublažite bol i neprijatne posledice

Autor: uniq
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

ID-100218394

Brijač, depilator, krema za uklanjanje dlačica, hladni vosak, topli vosak – koji god metod depilacije da izaberemo svaki ima svoje prednosti i mane. Želimo glatku i meku kožu, ali kako god da okrenemo depilacija ne može da bude ni prijatna ni bezbolna. Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da izbegnete neke neprijatnosti i štetne posledice različitih metoda uklanjanja malja.

Ako redovno idete na depilaciju, svaka naredna je manje bolna. To nisu izmislile kozmetičarke da bi vas nagovorile da potrošite više novca u njihovom salonu. Činjenica je da čupanje dlake slabi njen koren, pa dlaka koja izraste nakon depilacije tanja je i slabija.

Depilacija i brijanje kožu čine prijemčivijim za infekcije. I brijač i vosak ne uklanjaju samo dlaku, nego i površinski sloj kože koji inače ima zaštitnu ulogu. Koža tako postaje tanja, pa bakterije lakše prolaze u njene dublje slojeve i izazivaju infekcije. Neposredno nakon uklanjanja dlačica brijanjem ili depilacijom, kao i naredna dva-tri dana, budite obazriviji, izbegavajte bazen, saunu i druga mesta gde biste mogli da „zaradite“ infekciju.

Predočite kozmetičarki svoje zdravstvene probleme. Kožna oboljenja, problemi s cirkulacijom, dijabetes, alergije, sve su to bolesti koje ne smete zanemariti i za koje vaša kozmetičarka mora znati, kako bi vam preporučila najbezbedniji metod uklanjanja malja.

Pre depilacije obrva ili nausnica nemojte na lice nanositi preparat za sužavanje pora, jer će depilacija tada biti manje efikasna, a i znatno bolnija. Objašnjenje je vrlo logično – pore se sužavaju i prosto ne dozvoljavaju da se dlaka lako iščupa iz korena.

Nekoliko dana pre i tokom menstruacije depilacija je dvaput bolnija. U tom periodu ciklusa koža je mnogo osetljivija, pa zato izbegavajte da se depilirate ovim danima.

Neposredno pre depilacije izbegavajte stimulanse koji kožu čine osetljivijom. Kafa, alkohol i energetska pića zaista doprinose da koža postane osetljiva i prag bola se znatno spušta.

Depilacija će biti bolnija ako prethodno preko kože pređete kockicom leda. Na kratko, ovo će delovati kao nekakva lokalna anestezija. Međutim, hladnoća će skupiti pore, pa će samim tim depilacija biti bolnija. Ovo se odnosi i na uklanjanje dlaka voskom i depilatorom.

Loading Facebook Comments ...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

01-home-frizerski
01-home-kozmeticki